E-TJÄNSTER

Vi erbjuder juridisk expertis inom betallösningar & kakor/cookies

Kakor & e-privacy

”Vi är en e-handlare som undrar vilka typer av kakor vi får ha på vår hemsida och om besökarna på hemsidan måste samtycka till detta?”

Vi lämnar rådgivning till företag och myndigheter som hanterar kunder eller medborgare uteslutande eller till största delen via sin hemsida. Detta kan handla om allt från ett företag som säljer sina produkter via hemsidan till myndigheter som via sin hemsida hanterar tjänster till medborgarna. Vi bistår då med rådgivning kring hur bland annat kakorna och informationstexterna på hemsidan ska vara utformade för att uppfylla regelverken. Det kan handla om reglerna i GDPR men även reglerna som hanterar marknadsföringen via er hemsida, så kallade marknadsrättsliga regler.

Betallösningar

”Vi säljer våra produkter via hemsidan och tänkte anlita en betallösningsleverantör för en ny betallösning på hemsidan. Vad gäller då rent juridiskt?”

Vi kan hjälpa både e-handlare som betallösningsleverantörer med såväl dataskyddsfrågorna som de finansiella regelverken som gäller för hantering av kunders betalningar. Det kanske viktigaste är att avtalen som reglerar ansvarsfördelningen mellan kunden, t.ex. e-handlaren, och betallösningsleverantören, blir korrekt upprättade. Men det är även viktigt att beakta dataskyddsreglerna och de finansiella regelverken.

Välkommen att kontakta oss

 

Tel: +46 (0) 8 410 613 40

E-TJÄNSTER

AFFÄRSJURIDISKA SPECIALISTER

Vi hjälper er genom den juridiska processen kring e-tjänster.
Tveka inte att ställa dina frågor till oss!